
Article 83 Dosage of carbon dioxide fire extinguishing systems shall be provided 
pursuant to the following provisions: 
1. Necessary quantity of fire extinguishing medium for full-area 

spraying shall be calculated according to the table below: 

Place of 
Installation 

Dry electrical 
equipment 
Room (except 
for Oil 
emersed 
machine) 

Telecom 
Machine 
Room, 
Switchboa
rd Room  

Others 

< 50 
m3  

> 50 m3  < 50 
m3  

≧ 50 

m3< 
150 
m3 

≧150 

m3 
<1500 
m3 

≧ 

1500 
m3 

Required 
dosage per 
m3 of 
protected 
volume 
(kg/m3) 

1.6 1.33 1.2 1.0 0.9 0.8 0.75 

Additional 
required 
dosage per 
m3 of opening 
area (kg/m2) 

20 20 10 5 5 5 5 

Basic dosage 
requirement 
(kg) 

    50 135 1200 

2. Quantity of fire extinguishing medium for local application shall 
meet the following requirements: 
(1) For flammable solid or flammable liquid stored in an open-top 

container where the flame can be limited to one side in the 

event of fire and the flammable substance will not be spread 

outside the container, the required quantity of fire 

extinguishing medium shall be 13kg per square meter surface 

area of the protected subject. For side lengths less than 0.6m 

of the protected object, use 0.6m to calculate the surface area. 

A multiplier for supplementing the quantity shall be 1.4 for the 

high-pressure type and 1.1 for the low-pressure type. 



(2) Using the following equation, calculate Unit Volume Dosage 

of an assumed volume (refers to the space 0.6m from any point 

of the protected object) for protected objects other than that 

described in the Item above. The required dosage is calculated 

by multiplying the assumed volume with the Unit Volume 

Dosage: 

Q = 8–6 x a/A 
Q:  is the Unit Volume Dosage (kg/m3) of fire extinguishing 

medium for the assumed protection volume; the 
multiplier for additional quantity shall comply with 
specifications of the previous Item;  

a:  is the total area of the actual walls around the protected 
object (m2) 

A:  is the total wall area of the assumed volume around the 
protected object  (m2). 

3. For movable applications, the required dosage of fire 
extinguishing medium for each nozzle shall be no less than 90kg. 

4. The maximum quantity of fire extinguishing medium shall be used 
for total flooding and local spraying with two or more protected 
areas or objects in the same building. 

 


